Bývala to moje zašívárna v srdci Brna. Do dvora barokního paláce Opata Žďárského na Zelném trhu 10 jsem chodila jen tak. Zvednout hlavu do pavlačí, pokochat se unikátní vertikální zahradou i oceňovanou zdařilou rekonstrukcí domu. Před létem se zde zabydlely nová bistra, dvůr ožil, a to cinkání příborů a skleniček mu dělá vyloženě dobře. Ve vnitrobloku Platz se můžete usadit k dlouhému dřevěnému stolu nebo k jednotlivým stolkům a uždibnout si z každého podniku něco. Ke snídani nebo svačině bodnou napečené buchty z kavárny Buchta C.  Malý hlad zaženete chipsy z ručně lisované tortilly z modré kukuřice, podávanými s černými fazolemi s kaktusem v mexickém bistru La Piñata. A pak tu máme Domovinu, pro mě nejzajímavější z osazenstva, která vnáší do vietnamských chutí svěží vítr. Misky nudlí, rýže i vývaru tu lahodí oku i jazyku a hovězí rendang s kořeněným kokosovým mlékem jsem tu měla v nejsvéráznějším podání. Největší kus prostor si pak ukouslo řeznické bistro Mikrofarma. Maso je z vlastní bourárny i zrárny a zamastit si ruce můžete třeba od kuřete na rožni. Na koktejl s vodní dýmkou na závěr večera doporučuju skutálet se ze schodů do podzemního baru Slast. Až budete v jihomoravské metropoli, nezapomeňte nasát vzrušující atmosféru jednoho z nejzajímavějších domů v Brně, ze kterého se dají dělat výpady do okolí a ve kterém můžete i velmi netradičně přespat v jednom z deseti zážitkových pokojů hotelu Anybody.