Konečnému náměstí v Brně neřekneme jinak než Tivoli. To díky parádnímu secesnímu domu mezi ulicí Úvoz a Veveří na trojúhelníkovém náměstí. I ostatní domy na tomto náměstí zdobí věže a ve stínu toho právě jmenovaného trochu blednou. Kromě architektury se vyplatí udělat výpad do Tivoli caffé na jednom z nároží a doporučuju to z centra vzít pěšky ulicí Jaselskou, zabočit doleva po Grohove a hned vpravo po překrásné Jiráskove ulici s prvorepublikovými vilkami. Ale zpátky k jídlu. Pan majitel je zapálený kuchař i věrozvěst dobrého jídla, kterého uvidíte i kmitat mezi stoly. Na jídlech i surovinách si dává opravdu záležet. Ať už je to husí stehno s hrozinkovým zelím, kuřecí prsa s domácími bramborovými gnocchi, frgál s úctyhodnou vrstvou skvělých povidel nebo bezkonkurenční dalamán (pouze čtvrtky), který sám peče. Interiér sice  zamrzl kdesi mezi historií a novou dobou, ale za kuchařské umění a vstřícnost tohoto místa náleží poklona velká.