sýr

Holka krev a mlíko

16. 12. 2021|

Umí podojit krávu, nandat jí seno, vykydat hnůj, řídit traktor i pomoct porodit tele. Nejvíc to však Veroniku Kropáčkovou na ekofarmě v Nelepči, jejíž sedlácké kořeny sahají až do 17. století, baví v sýrovém království.

Pivní sýr

14. 5. 2015|

Z piva se nedělá. K pivu se jí. nevím jestli za to můžou mé moravské kořeny, ale svůj první pivní sýr jsem ochutnala až v pražské hospodě U Zlatého Tygra

Appenzell, Švýcarsko

1. 3. 2015|

Pozdní podzim by mohl být vlezlý a sychravý. Ale ve švýcarském Appenzell bylo ještě krásně. Vonělo to tu výrazným sýrem (značky Appenzell, jak jinak), bylinkovým likérem, štrúdlem ze sušených hrušek,