chleba

Ferrari zaparkované v pekárně

18. 4. 2021|

To, co před třemi lety začalo pečením v garáži a rozvozem na kole se před pár měsíci usídlilo v kamenné pekárně, kde

Carlini

11. 4. 2021|

Je nebezpečené mít takovou pekárnu za rohem. No dobře za třemi rohy. Nejdřív jsem ozkoušela italskou klasiku: Ciabattu a grissini tyčinky s kachním sádlem. Pak mě uhranul loupáček, neboť byl plněný lilkem, olivami a tvarohem. Jindy mi jejich focaccia vyřešila oběd.

V zimě jsem si chodila pro čerstvé citrusy přímo ze sicilské farmy. Taky olivový olej […]

Chleba Brno

27. 2. 2020|

Hezky z kvásku. S kynutím přes noc. Tak jak to má být. S velkými oky a křupavou kůrkou.

Po více jak ročním pop-upu Chleba Brno otetvřel své dveře hladovým nedočkavcům. A přidal loupáčky i croissanty. Hurá!

 

Český chleba s dopingem

8. 3. 2015|

Tento článek jsem napsala v září 2012. V době, kdy se chleba nedal jíst, ale ještě se o tom nepsalo. Článek jsem poslala do několika magazínů. Ozvaly se Hospodářky, že je to moc zajímavé. Pár měsíců na to u nich vyšel článek na toto téma od vlastní redaktorky a začalo se o chlebu mluvit nahlas.

Semínkový chleba bez mouky

7. 3. 2015|

Už před nějakou dobou se recept na semínkový chleba bez mouky šířil internetem jako žhavá střela. Suroviny jsem měla už dávno nakoupené, jen nezbýval čas pustit se do pečení. Když jsem se chystala na návštěvu, které jsem chtěla donést něco dobrého a zdravého, nemusela jsem přemýšlet dlouho, co to bude.