bistro

Večerka

30. 3. 2020|

V době, kdy už je v Brně kavárna na každém rohu a zdá se, že nejde vymyslet nic, co by výrazně vybočilo, zazářila Večerka.  Podnik otevřený loni v prosinci dvěma kamarády se vymyká dosavadním zvyklostem v mnohem. Třeba i vtipem prosáklým do designu nebo tím, že majitelé mají vietnamské rodiče, a patří tak ke 2. vietnamské generaci, která se […]

Atelier Bar & Bistro

10. 3. 2020|

Z číšníků ani kuchařů tu neukapává stres, prostor tu má kreativita a line se tu fajn hudba, kterou tu pouští z desek na gramofonu.

U Sýráku

13. 3. 2015|

Tak jo, přiznávám, že jsem se těšila na snídani na domluvenou schůzku do Café La Bohéme, ale kamarádka mě poprosila, jestli bych se mohla přiblížit k ní do Dejvic, aby stihla vyzvednout syna ze školy. Navrhla podnik s divným jménem. […]

Woker

13. 3. 2015|

Nenápadné maličké bistro v Karlíně, které je však velmi nápadné chutěmi. Asijskými, jak název napovídá. Můžete tu zobat nebo si odnést s sebou sushi, všemožné nudle, curry a ze zákulisních informací mám, že se chystají i knedlíčky. Šéfkuchař Tomáš Stehlík se nejen neváhá vynořit z kuchyně, ale i nevtíravě zeptat zákazníka jestli mu chutnalo. Sedí se tu na […]

The Farm

11. 3. 2015|

Můj nový objev (jo, trvalo mi to, než jsem se tam dostala) se jmenuje The Farm, sídlí v Praze na Korunovační a budu se sem ráda vracet. Bistro-kavárna s velmi vkusným interiérem (černá tabule přes celou zeď, pověšené kolo a houpačka vedou!) a hlavně dobrým nápaditým jídlem. […]

Maso a kobliha

10. 3. 2015|

Bistro hned vedle restaurace Sansho jednoho a téhož majitele, kuchaře a řezníka Paula Daye. Vlídné prostředí, kde se sedí povětšinou na barových stoličkách a skvělé jídlo.

Marináda

10. 3. 2015|

Mám specifický vkus. Lpím na detailech. Miluju minimalismus a retro. Miluju místa, kam jeho majitelé vloží duši. Markétě a Pepovi se podařilo vytřít mi zrak svou správně ochucenou Marinádou.

à Table

5. 3. 2015|

Dojmy ze snídaně v dejvickém à Table: příjemné prostředí, jednoduché menu bez spousty zbytečností, ale čekala jsem od jídla připravovaného francouzským majitelem víc. […]