Napište mi

Ať je to něco k receptu, psaní, fotkám, cestám nebo z jakéhokoli jiného důvodu. Ráda si přečtu vaši zpětnou vazbu či zprávu. Protože se však některé dotazy neustále opakují, prosím přečtěte si před odesláním vaší zprávy nejdřív časté dotazy vypsané níže. Třeba tam najdete odpověď hned a ušetříte si čas s psaním i čekáním na mou odpověď.

lenka(zavinac)zapalena-kucharka(tečka)cz

tel.: 603 100 830

Kontaktní formulář

    Časté dotazy

    Myslím si, že často je důležité jak se člověk dívá než čím se člověk dívá. Já začala kdysi kompaktem, který jsem si na dovolených uzurpovala, ale brzo mi přestal stačit. V rodině Canon jsem vystřídala zrcadlovky 350D, 450D a dlouho jsem setrvala u 7D. Ani ta mi nakonec nestačila a bylo na čase přesedlat na plnoformátový přístroj. Hudbou pro mé uši byl vždycky zvuk závěrky Nikon, takže jsem hrdým vlastníkem Nikon D810. Objektivy pro reportáže jsem používala Nikon 24-124 mm 4/f a dříve Tamron 18-200 mm. Pro focení jídla používám pak makro objektiv (dříve Canon EF-S 60). V poslední době si vystačím s objektivem 35 mm z řady Sigma Art. Fotím pouze za denního světla. Při chystání jídla (food stylingu) nikdy nepoužívám laky a atrapy. Co vyfotím, to taky za pomoci přátel sním.
    To mě mrzí. Samozřejmě si své postupy pečlivě zaznamenávám, ale může se stát chyba. Na druhou stranu, ne každý nepovedený recept je mou vinou. Často to bývá nahrazenou ingrediencí, jinak pečicí troubou nebo (nic ve zlým) rukama. Bohužel když nevidím jak, co a kdy kam přidáváme, nemůžu na dálku poradit. Zkuste nebrat recepty jako vytesané moudro do kamene, ale jako inspiraci, od které se odpíchnete.
    Píšu o tom, na co narazím, co mě zaujme a nenechám si vnutit produkty jen proto, abych o nich napsala. Takže pardon. Samozřejmě mě ale můžete na novinku upozornit.
    Už byly a další se opravdu nechystají. Knížky Což takhle dát si… i Jak jem proje(dla) svět odešly do věčných lovišť. Uspět můžete v některé knihovně.
    Ochutnali jste ode mě něco na trhu co vám moc chutnalo, vy byste si to chtěli udělat sami a já recept na webu nemám? Je mi líto, ale pak ho zřejmě nehodlám ještě zveřejnit. Tvorba receptů neprobíhá vždy stylem kouknutí se do lednice co tam přebývá a vyžaduje kombinaci nápadů, zkušeností a dovedností, času a vylepšování. Věřte mi, že když se rozhodnu některý recept (třeba na Fenomenální dýňové mlslo) ponechat v tajnosti, mám k tomu pádný důvod. Nepomůže ani slibování, že si recept ponecháte jen pro sebe a nikomu ho nedáte. Věřím, že to chápete.
    Stejně tak dotazy tipu „Neměla byste recept na zabijačkovou polívku?“, „Sháním recept na Krakonošovu pečínku, neporadíte?“ mě dělají hluchou a slepou.

    © Copyright

    Všechny texty, recepty a fotografie zde použité jsou vlastnictvím mým nebo Zapálená kuchařka s.r.o. Pokud chcete jejich část zveřejnit pro nevýdělečný účel, prosím odsouhlaste si to se mnou písemně PŘEDEM. Samozřejmostí je, že pak uvedete použitý zdroj. Je zakázáno přitom jakkoli fotografie ořezávat, retušovat a měnit. Porušení těchto pravidel je porušením autorského práva. Pouhé prolinkování s mým webem nevyžaduje předchozího souhlasu. Chcete-li využít mé recepty, fotografie nebo text k výdělečným účelům, kontaktujte mě, prosím.

    Osobní prostor

    Obsah tohoto webu vychází z mých osobních poznatků, zážitků, chutí i zkušeností a je tudíž velmi subjektivní. Nemůžu vyloučit, že publikovaný názor časem změním, stejně jako se mění i mé preference chutí. Každý má samozřejmě nárok na jiný názor nebo chutě, ale pokud se neudržíte hrubého komentáře, doporučuju se mému osobnímu prostoru vyhnout.

    Každému jde něco lépe a něco hůř. K tomu mému hůř patří překlepy i gramatické chyby. V zápalu psaní jsem v jiném světě, který je daleko od břehů jakýchkoli (tedy i gramatických) pravidel a dokážu napáchat chyby, které by v bdělém stavu dospělý člověk udělat neměl. Pokud vás to pohoršuje a pokud je pro vás forma důležitější než obsah, bude lepší, pokud recepty a zajímavé poznatky budete příště hledat na webových stránkách jazykovědné poradny.