K tomuhle místu mě pojí srdeční vztah. Ta kavárna totiž sídlí v hale bývalých mrazíren, kde jsem na střední makala na brigádě, přebírala tu mražené jahody a víčkovala zmrzlinové dřeně. Tenhle podnik si z ničeho vytvořili Petra s Ondrou, kteří po návratu z pracovních zkušeností v Londýně nadiktovali Brnu, jak se dělá správná káva se správným zařízením.
Filtr je jejich specialitou, ale ani když si dáte cappuccino mračit se nebudou. Čím je to místo mimo centrum ještě vyhlášené, že sem fakt stojí za to, udělat si cestu? Kromě unikátního prostoru třeba topením v kamnech, dětským koutkem, pečením anglických sladkostí (kde jinde si v Brně dáte otoustovaný banánový chlebíček s máslem?) a vyhlášeným víkendovým brunchem. Já si tu přišla na své u cizrny s rajčaty a zastřeným vejcem nebo trhaným kuřecím v mole omáčce s naloženou červenou cibulí a tunou koriandru, který miluju.