Vejdu a mám pocit, že umím cestovat časem. Uvnitř sedí dva týpci, co zapadají do inventáře, za pípou chlápek, co občas přiloží polena do kamen, které jsou oltářem vysokého prostoru zalitého odpolední sluneční září. Prvorepublikové vybavení, příbory i hudba. Na kamnech bublá vývar a když si objednáte topinky, taky vám je na nich opečou. Zkusila jsem vývar z volské oháňky a červené pivo z pivovaru Konrád s preclíkem. Spokojenost až na preclík. Nemusím ty tvrdé křupavé a přesolené. Pokud máte rádi Lokál, toto místo je ještě autentičtější a hlavně jedinečné. Nečekejte žádné hogo fogo i záchody jsou retro, ale ta atmosféra za to stojí!

Při mé druhé návštěvě už venku přituhlo a obsluha nás vyzvala, ať si klidně dáme ke kamnům židli a ohřejeme se. Nebyl problém ani namixovat omáčku z jednoho jídla s masem z druhého jídla pro můj doprovod. Tentokrát mi kohout na víně moc nesedl. Nebo lépe řečeno, to jídlo bylo nijaké. Neodcheázela jsem s uspokojenými chuťovými buňkami a potřebovala jsem si zlepšit chuť. No, musím sem dotřetice, abych zjistila jak to tu s těmi chutěmi je.

Hostenec U tunelu, Thámova 1, Praha