Nenápadné maličké bistro v Karlíně, které je však velmi nápadné chutěmi. Asijskými, jak název napovídá. Můžete tu zobat nebo si odnést s sebou sushi, všemožné nudle, curry a ze zákulisních informací mám, že se chystají i knedlíčky. Šéfkuchař Tomáš Stehlík se nejen neváhá vynořit z kuchyně, ale i nevtíravě zeptat zákazníka jestli mu chutnalo. Sedí se tu na barových židličkách u oboustranných pultíků, takže to vybízí k rychlé konzumaci, leč ani to nám s Františkem (mlsným kmotrem mé Kuchařky z románu s vůní kávy a špetkou skořice) nebránilo, zajíst a zakecat se tu na dvě hoďky.

Mé chuťové buňky vzdaly hold třeba sushi s chobotničkou obaleném v plátcích sušeného tuňáka, kuřeti v sezamu a třem druhům curry (pálivému zelenému, lahodnému červenému a jemnému kambodžskému s anýzem a skořicí). A když už jsem si myslela, že se do mě víc nevejde, ukázali mi dezert. Maličký kelímek s tapiokou v kokosovém mléku s mangovým pyré. A protože na tu chuť svařeného mangového pyré, které Tomáš servíroval na Prague Food Festivalu ještě když vládl v Budha Baru, se jen tak nezapomíná, nemohla jsem si to nechat ujít. Myslím, že z tohoto bistra bude stát věčná dlouhá fronta ven, protože to dělají fakt výborně.

Woker, Urxova 10, Praha