Praha

Můj měsíc v řeznictví Naše maso

31. 1. 2016|

Na hrudi mi tepe srdce probodnuté kostí, které mám vyšité na černé zástěře připevněné za krkem koženým řemínkem. Je to zvláštní pocit stát v oblíbeném řeznictví poprvé za pultem místo před ním.

Sochař, auditor životního prostředí, hudebník, marketingový mág, psycholog nebo ajťák. Povolání mých kolegů v masně byla různá a tak jsem do bandy srdcařů dychtivých […]

Perníčkův sen

23. 7. 2015|

Vlastně jsem je objevila náhodou. Když jsem byla na farmářském trhu Náplavka. Perníčky nebyly nevkusné ani neměly tvar obehraného pouťového srdce.

Café Savoy

16. 6. 2015|

Ať sem jdu na obchodní schůzku, snídani s kamarádkou nebo ať sem vezmu zahraniční návštěvu, pokaždé je to sázka na jistotu, že mi tu bude chutnat.

Pivní sýr

14. 5. 2015|

Z piva se nedělá. K pivu se jí. nevím jestli za to můžou mé moravské kořeny, ale svůj první pivní sýr jsem ochutnala až v pražské hospodě U Zlatého Tygra

La Bohème Café

11. 5. 2015|

Je to místo, do kterého se budete chtít vracet. Nejen kvůli skvělé kávě, kterou si sami praží, ale i kvůli prostředí.

Café Imperial

20. 4. 2015|

Jídlo tu umí vařit dobře. Aby ne, když jsou kuchaři pod dozorem pana Pohlreicha, který to tu vede.

Angelato

10. 4. 2015|

Nejlepší zmrzlinárnou v Praze se podnik nestal ze dne na den. Chtělo to čas, trpělivost s konzervativními Pražany žádajícími jahodovou a vanilkovou a hlavně udržení laťky v kvalitě.

Veltlín

10. 4. 2015|

Malá vinárna v Karlíně specializovaná na vína autentistů, tedy vinařů, kteří dělají víno bez chemie.

U Sýráku

13. 3. 2015|

Tak jo, přiznávám, že jsem se těšila na snídani na domluvenou schůzku do Café La Bohéme, ale kamarádka mě poprosila, jestli bych se mohla přiblížit k ní do Dejvic, aby stihla vyzvednout syna ze školy. Navrhla podnik s divným jménem. […]

Woker

13. 3. 2015|

Nenápadné maličké bistro v Karlíně, které je však velmi nápadné chutěmi. Asijskými, jak název napovídá. Můžete tu zobat nebo si odnést s sebou sushi, všemožné nudle, curry a ze zákulisních informací mám, že se chystají i knedlíčky. Šéfkuchař Tomáš Stehlík se nejen neváhá vynořit z kuchyně, ale i nevtíravě zeptat zákazníka jestli mu chutnalo. Sedí se tu na […]