podzim

Alentejo. Portugalský venkov.

18. 10. 2015|

Konec října. Spousta slunce, vína, sýrů a olivového oleje. A sušené šunky z černých prasátek. A kaštanů. A korkových dubů svlečených z kůry.

Lisabon

11. 10. 2015|

Spleť kabelů po zdi. Dlaždice na domech i kostelech. Strmé uličky. Žluté tramvaje. Tklivé fado, fascinující Památník objevitelů, teplé božské křupavé košíčky

Neziderské jezero, Rakousko

14. 3. 2015|

Podzim se tenkrát vyvedl. Dokonce se ještě dalo ve stepním Neziderském jezeře koupat. Přijela jsem sem hlavně za jídlem, ale kochala se tady i přírodou. Stepní bůvolí, bílí osli, mraky nenechavých špačků, výlet na kolech mezi solnými jezírky, návštěva nejlepšího

Stockholm

14. 3. 2015|

Druhá půlka října, sychravo, ale krásně zbarvené listí. K tomu výborné speciality v podobě sobího nebo losího masa, ryby na nesčetně způsobů, lékořicové sladkosti, spousta lesních brusinek, masové kuličky. To vše servírované se severským minimalismem.

Podzim v sadu

10. 3. 2015|

Ticino

2. 3. 2015|

Ještě jste ve Švýcarsku, ale máte pocit, že už jste jednou nohou v Itálii. Jsou tu hrady i jezera. Jsou tu krásné hory, louky s krávami a ulice, která nemají jména. Je tu syrovo, ale blaze.

Piemont, Itálie

1. 3. 2015|

Vzpomínky se hlásí vehementně. Vzácné bílé lanýže, silné víno Barolo, nejchutnější lískové oříšky na světě. Ne náhodou se tu zrodila Nutella, ale najdete tu mnohem kvalitnější čokoládovo-lískové krémy. Třeba

Appenzell, Švýcarsko

1. 3. 2015|

Pozdní podzim by mohl být vlezlý a sychravý. Ale ve švýcarském Appenzell bylo ještě krásně. Vonělo to tu výrazným sýrem (značky Appenzell, jak jinak), bylinkovým likérem, štrúdlem ze sušených hrušek,