Maroko

Kuskus v páře s olivami a naloženým citronkem

11. 7. 2015|

Už několik lidí bylo ohromeno, když jsem jim vyprávěla, jak se připravuje kuskus v Maroku. Není to pětiminutová záležitost po zalití horkou vodou. Je to několikanásobně delší, ale taky lepší!

Jemný mrkvový krém se šafránem, limetkovými listy a kokosovým mlékem

25. 6. 2015|

Po návratu z Maroka jsem přemýšlela jakou polívku uvařit. Všude bylo plno mladé mrkve, doma mi už dlouho stála plechovka s kokosovým mlékem, tak bylo jasno. Tentokrát jsem ale nesáhla po zázvoru ani skořici, ale po šafránu.

Marocký bramborový salát s římským kmínem a koriandrem

18. 6. 2015|

V maroských horách při přejezdu z Quarzazate do Marakéše jsem ochutnala jedno z nejlepších tamních jídel. Vesnička malá, restaurace prázdná. Na střešní terase byly lavice vyložené polštáři s orientálními vzory.

Magické Maroko

14. 6. 2015|

Je málo zemí, které se mnou provedli to, co Maroko. Uzurpovalo si celou mou pozornost. Zpomalilo mé zběsilé tempo. Opájela jsem se tu krajinou, orientální architekturou i jídlem.

Fenyklovo-ředkvičkový salát s pomerančem a vodou z pomerančových květů

10. 6. 2015|

Když jsem se připravovala na cesty do Maroka, studovala jsem zejména místní kuchyni. Že mají skvostné kombinace vyšperkované zajímavými chutěmi, je známo a když jsem narazila na salát s vodou z pomerančových květů, musela jsem vyrazit okamžitě pro fenykl.