jaro

Pruhované jaro o třech poschodích

25. 8. 2017|

Když jsem tu byla na obědě, měla jsem oči navrch hlavy. Nejdřív z prostředí, které díky vysokým klenutým oknům působí aristokraticky, a zároveň ležérně, protože číšníci nosí námořnické proužky, lněné kalhoty vykasané do půli lýtek a tenisky k tomu.

Grilovaná květová špička se špenátovo-ředkvičkovým salátem

2. 4. 2016|

Přiznávám, o květové špičce jsem toho, než jsem v řeznictví začala pracovat neslyšela.

Rebarborový štrúdl s kokosem

12. 6. 2015|

Rebarbory není nikdy dost a obzvlášť ne na jaře. Štrúdl plněný rebarborou jemně svou kyselkavou chutí nakopne.

Pečený růžový rebarborový kompot s řeckým jogurtem

20. 5. 2015|

Rebarbora se připojuje k ředkvičkám v prvenství v čerstvé jarní úrodě.

Černý kořen s medvědím česnekem

18. 5. 2015|

Černý kořen je skvělou zeleninou. Jednou z méně známých.

Tvarohové noky s medvědím česnekem v másle

7. 5. 2015|

Medvědí česnek má krátkou sezónu a proto ho hladově vyhlížím a nemůžu seho nabažit. Listy podobné konvalinkovým, které mají silně česnekovou vůni a chuť, rostou v lesích u potoka a raší brzo na jaře.

Münster

10. 3. 2015|

Opět tomu chtěla náhoda. Münster, městečko na severu Německa v blízkosti holandských hranic kypělo pohodou a jarní atmosférou. A taky divokým chřestem (poprvé jsem ho viděla prodávat!), bramboráky s jablečným pyré, kyticemi konvalinek, pivem, kávou, marcipánovými figurkami, průvodcem, který místo deštníku nesl stonek rebarbory… a dobrým jídlem.