Design

Jmenuje se Ned

12. 12. 2018|

Nemám ráda velké hotely a nechodím do hotelových restaurací. Tenhle docela velký je, vznikl z banky, která bývala svého času největší na světě a vrátila jsem se sem v krátké době hned několikrát. V prostorách sejfu si dáte drink či manikúru, zaplavete si v bazénu, co sloužil jako úschovna zlatých prutů či poobědváte na pultu, co býval bankovní přepážkou.

Vánoční Londýn ve dvaceti tipech

12. 12. 2018|

Pokud míříte před Vánoci do Londýna, přikládám své nejen jedlé tipy, jak si tento čas užít. Vynechejte pečené kaštany a svařák (ty si nechte na doma) a ochutnejte:
1. Jehněčí koláč s čepicí nadýchané bramborové kaše v Ivy
2. Mince pies plněné sušeným ovocem v Quality Chop House
3. Courněte se parkem Berkeley Square Gardens, kde má povedenou výzdobu fasáda klubu Annabel’s
4. Ručně zdobené masové koláče skvěle umí v Holborn Dining Room

Vzkříšení industriální čtvrti

12. 12. 2018|

Obdivovat se toho dá v britské metropoli z architektonického hlediska mnoho. Jenže to by nebyl Londýn, aby neudělal občas něco jinak a lépe. Projekt King’s Cross pozoruhodně vzkřísil nevyužívané průmyslové překladiště a protkal zachovalou viktoriánskou architekturu s tou současnou.

Michelin s hlínou na podlaze.

12. 12. 2018|

Petersham Nursaries je perličkou, o které byste v Londýně měli vědět. Až budete mít pocit, že potřebujete znát víc než jen centrum se Soho, Piccadilly a Covent Garden, skočte na metro District Line směr Richmond. A pak na autobus směr Petersham. Za odměnu spatříte malý zázrak. 

Café Savoy

16. 6. 2015|

Ať sem jdu na obchodní schůzku, snídani s kamarádkou nebo ať sem vezmu zahraniční návštěvu, pokaždé je to sázka na jistotu, že mi tu bude chutnat.

La Bohème Café

11. 5. 2015|

Je to místo, do kterého se budete chtít vracet. Nejen kvůli skvělé kávě, kterou si sami praží, ale i kvůli prostředí.

Café Imperial

20. 4. 2015|

Jídlo tu umí vařit dobře. Aby ne, když jsou kuchaři pod dozorem pana Pohlreicha, který to tu vede.

Mé kuchyňské vychytávky

12. 3. 2015|

Dobře, je to asi úchylka. Prostě si ráda pořizuju věci, které nejen že slouží, ale i hezky vypadají. Pamatuju si, že jsem si kdysi řekla, že si koupím jeden přístroj, který zastane práci těch všech mlýnků na ořechy, maso a mák. Dlouho se mi žádný nelíbil, každý robot byl průmyslově chladný. Až jednou… […]

Industra

3. 3. 2015|

Když jsem hledala kavárnu v Brně, pro uspořádání besedy k mé knize Muž s vůní kávy, žena se špetkou skořice měla jsem jasno. Musí to být místo, kde se bude podávat vynikající káva a kde nebudeme nikoho povídáním rušit.

Café Lounge

17. 5. 2014|

Místo patřilo mezi první pražské kavárny, kam jsem se ráda vracela, protože tu dělali nejen dobrou kávu, ale bylo to tady hodně útulné.