Křupavý krém míchám z měkkých sušených fíků, kvalitního červeného vína, portského vína, oleje z rýžových klíčků a voňavého perníkového koření. Chuť ocení ti, kteří nemají rádi přeslazené. Krém není doslazovaný cukrem avšak ponechává si díky fíkům přirozenou sladkost.

Doporučuju na toasty, k sýrům, na jednohubky, na vánočku (já si ji vychutnávám otoustovanou), na lívance, k sýrům, ke slepování cukroví, k plnění dortů a rolád. Další fantazii se meze nekladou.

obsah: 200 ml nepřislazeného požitku


Otoustovaná vánočka se Smyslnými fíky s portským a perníkem

otoustovana-vanocka-se-smyslnymi-fiky-s-portskym-a-pernikem-1

Suroviny

Pro 1 osobu
Příprava Příprava 5 minut

2 plátky vánočky
Smyslné fíky s portským a perníkem podle chuti

Postup

Plátky vánočky opečte na suché pánvi z obou stran. Potřete Smyslnými fíky s portským a perníkem a ihned podávejte teplé.


Jednohubky se Smyslnými fíky a sýrem brie

jednohubky-se-smyslnymi-fiky-a-syrem-brie

Suroviny

pro 4 osoby

1 kus čerstvého bílého pečiva (např. ciabatta, bageta…)
200 g sýra brie
sklenička Smyslné fíky s portským a perníkem

Postup

Pečivo nakrájejte na plátky, pomažte Smyslnými fíky a plátky rozkrojte na jednohubky.

Na Každé sousto posaďte kousek sýra.

Podávejte s červeným vínem.