Do krému šlehám hedvábně jemné sádlo z vzácné rasy přeštických čuníků vyškvařené slovutným řezníkem Františkem Kšánou mladším (A maso), pražené lískové oříšky, chilli koření, mořskou sůl a papriku vypěstovanou a namletou éterickou Maďarkou Juditou.

Doporučuju vychutnat si s čerstvým kváskovým chlebem nebo bagetou a k pečeným bramborám. Další fantazii se meze nekladou.

obsah: 200 ml blahodárného požitku


Pečené brambory s Křehkým sádlem s lískovými oříšky

pecene-brambory-s-krehkym-sadlem-s-liskovymi-orisky

Suroviny

Pro 1 osobu

350 g brambor se slupkou
1 lžíce Křehkého sádla s lískovými oříšky
vločková sůl

Postup

Brambory odrhněte a nakrájejte příčně na plátky silné asi 3 mm. Rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte při 220 stupních 20 minut.

Pečené brambory shrňte do mísy, přidejte lžíci Křehkého sádla s lískovými oříšky a podávejte s vločkovou solí.

Můžete taky vyskládat do komínku na talíři, přidat mezi některé plátky sádlo a pak ho nechat rozpustit.