Do extrémně pracného džemu s unikátním poměrem 130 g ovoce na 100 g výrobku míchám v kotlíku drobné, ručně vypeckované aromatické kuličky bio hroznů od moravského vinaře Bogdana Trojaka (patří k tzv. Autentistům, kteří víno dělají přírodními metodami), třtinový cukr, citrónovou šťávu a vlašské ořechy. Pektin a konzervanty jako jeden z mála džem-tvůrců zásadně nepřidávám, zato nadšení vrchovatě. I přes velkou pečlivost prosím o prominutí, pokud ve skleničce najdete pár titěrných peciček, které prstům unikly. Pro vaši představu, do jedné skleničky je zpracován jeden vrchovatý talíř naplněný hrozny.

Doporučuju vychutnat si jen tak na lžičku, mazat na pečivo, palačinky, do sýrových sendvičů nebo ke slepování cukroví. Další fantazii se meze nekladou.

obsah: 200 ml sladkého požitku


Žitný chleba se sýrem čedar a Hrozně hroznů s ořechy

zitny-chleba-se-syrem-cedar-a-hrozne-hroznu-s-orechy

Suroviny

Pro 1 osobu
Příprava 10 min.

2 menší plátky žitného chleba
80 g sýra čedar
1 lžička Hrozně hroznů s ořechy
máslo

Postup

Plátky chleba potřete zlehka máslem a poté potřete marmeládou Hrozně hroznů s ořechy.

Přiložte plátky sýra čedar.