Sametově jemný krém míchám z dýní, másla, třtinového cukru, smetany, škrobu a mořské soli.

Doporučuju jen tak na lžičku, na teplý toast, na lívance, do snídaňových kaší, ke slepování sušenek, k plnění dortů a rolád. Další fantazii se meze nekladou.

obsah: 200 ml sladkého požitku se slanou tečkou

Dýňové mlslo je sladký krém na mslání. Soli se nebojte, je dídky ní rafinovanější. Možná je to krém s neobvyklým názvem, ale s dobrým obsahem. Verzi se slaným karamelem mě poslední dobou baví podávat na grilovaných hruškách. A pokud vám nejvíc sedne jen tak na lžičku, buďte v klidu, dost početná část mých zákazníků se mi přiznává, že skleničku „vylžičkují“ na pár zátahů i když se ji snaží zasunout co nejdál do lednice. Pokud obsah nehodláte sníst hned, zabořte do něj vždy čistou neolíznutou lžičku. Vzhledem k tomu, že nepoužívám žádné konzervanty, produkt by se začal kazit.


Tousty s Fenomenálním dýňovým mlslem, hruškou a šalvějí

tousty-s-fenomenalnim-dynovym-maslem-hruskou-a-salveji

Suroviny

Pro 4-6 osob
Příprava 10 minut

1 červená hruška
plátky bílého chleba
1 sklenička Fenomenálního dýňového mlsla
hrstka menších lístků čerstvé šalvěje
citronová šťáva

Postup

Z hrušky vykrojte jadřinec a nakrájejte ji na dílky. Pokapejte citronovou šťávou a opatrně promíchejte.

Plátky bílého chleba zlehka opečte na suché teflonové pánvi (nebo v toustovači). Potřete Fenomenálním dýňovým máslem, ozdobte hruškou a lístky šalvěje.