Sametově jemný krém míchám z dýní, másla, třtinového cukru, smetanového krémového sýra, sušeného mléka, směsi voňavého koření (kardamom, zázvor, skořice, pepř, nové koření) a špetky mořské soli.

Doporučuju jen tak na lžičku, na teplý toast, na lívance, do snídaňových kaší, ke slepování sušenek, k plnění dortů a rolád. Další fantazii se meze nekladou.

obsah: 200 ml sladkého požitku

Dýňové mlslo je sladký krém na mslání. Možná je to krém s neobvyklým názvem, ale s dobrým obsahem. Pojem „chai“ se vžil jako zkratka pro směs koření, která se v Asii používá pro přípravu kořeněného čaje. V zahraničí je oblbená příchuť chai i u cheesecaku nebo u mléčných koktejů. Pokud vám nejvíc sedne krém jen tak na lžičku, buďte v klidu, dost početná část mých zákazníků se mi přiznává, že skleničku „vylžičkují“ na pár zátahů i když se ji snaží zasunout co nejdál do lednice. Prý to uklidňuje nervy. Pokud obsah nehodláte sníst naráz, zabořte do něj vždy čistou neolíznutou lžičku. Vzhledem k tomu, že nepoužívám žádné konzervanty, začal by se produkt kazit.


Nudle s Fenomenálním dýňovým mlslem a mákem

nudle-s-fenomenalnim-dynovym-maslem-a-makem

Suroviny

Pro 1 osobu

100 g širokých nudlí
1 lžíce Fenomenálního dýňového másla
1 vrchovatá lžička mletého máku

Postup

Přiveďte v hrnci vodu k varu, vhoďte nudle a povařte podle návodu. Sceďte.

Nudle okapejte, vraťte do hrnce a přidejte lžíci Fenomenálního dýňového másla. Promíchejte a rozdělte na talíř. Posypte mletým mákem.

Tip: Můžete podávat i s mletými dýňovými ořechy nebo vyzkoušejte mletá pražená dýňová semínka.