Během chvilky připravíte nápoj kouzelné chuti z pár ingrediencí. Doporučuju ho podávat hezky vychlazený.
V mé Kuchařce z románu s vůní kávy a špetkou skořice mám recept na rýžové mléko s ananasem připravované od základu z vařené rýže. Tady si dovolím zkratku a použiju rýžové mléko kupované. Použít však můžete i mléko mandlové, ovesné nebo sójové. Výsledná chuť je lehce nasládlá, lehce skořicová, bazalková i citronová.

Skvělé je v létě pro osvěžení i v zimě v čase vánočním.


Rýžové mléko se skořicí, citronovou kůrou a bazalkou

Suroviny

Na 1 litr
Příprava 5 min. + marinování

Postup

Mléko spolu se skořicí přiveďte k varu.

Přidejte citronovou kůru strouhanou speciální škrabkou na dlouhé vlásky (které pak při cezení lépe zachytíte) spolu s bazalkou a odstavte.

Nechte vše vychladnout. Uložte do lednice na 24 hodin a další den přeceďte, abyste odstranili skořici, citronovou kůru a bazalku.

Rozlijte ochucené studené rýžové mléko do hrnků a můžete podávat ozdobené lístkem bazalky nebo tyčinkou skořice.