Opět něco z inspirace, jak si zamilovat ředkvičky. Jednou jsem šla přes trh. Byly tu vyskládané krásné ředkvičky a kousek vedle svazky nadýchaného kopru. Tak jo, vezmu oboje. A zkusím to taky oboje dohromady. Pak mi kamarádka řekla, že její tatínek si vychutnává ředvičky s koprem a podmásím a zasvítily mi oči. Čedar to dělá sytější i hezčí, kdybyste se ptali, proč tam je.IMG_0324


Ředkvičky s koprovým podmáslím a čedarem

Suroviny

2 osoby
Příprava 10 min.

Postup

Ředkvičky operte a odkrojte konce. Nakrájejte je na co nejtenčí plátky (můžete i nudličky velikosti sirek). Hodí se k tomu růzá struhátka, já používám tzv. mandolínu, která krají na velmi tenko (a když se nedává pozor, tak i bříška prstů).

Čedar nastrouhejte na nudličky.

Kopr nasekejte a smíchejte v misce s rozmačkaným česnekem, podmáslím a trochou soli.

V hlubokém talíři smíchejte ledabyle ředkvičky se sýrem, zalijte koprovým dresinkem a podávejte.