Rebarbory není nikdy dost a obzvlášť ne na jaře. Štrúdl plněný rebarborou jemně svou kyselkavou chutí nakopne. Skvělý je posypaný cukrem s čerstvou šlehačkou. Místo strouhanky jsem se rozhodla použít strouhaný kokos a volba to byla hodně dobrá.

Vybírejte pokud možno stonky růžové, abyste dosáhli hezké barvy náplně. I se zelenou barvou stonků to však bude chutnat!


Rebarborový štrúdl s kokosem

Suroviny

2 nohavice
Příprava 30 minut + pečení

Postup

Rebarboru nakrájejte na ½ cm kousky a v míse smíchejte s cukrem, škrobem a citronovou kůrou. Rebarborové stonky nikdy neloupejte.

Listové těsto rozkrojte a každou půlku vyválejte na pomoučené ploše do obdélníku.

Na část těsta podélně nasypte strouhaný kokos a přidejte rebarboru, ze které vytvořte něco jako válec. Přes něj těsto zabalte (tady to chce trpělivost a zručnost a okraje k sobě sepněte. Přeneste opatrně na plech.

Pečte v troubě vyhřáté na 220°C dozlatova asi 20 minut.

Před porcováním nechte vychladnout alespoň 30 minut a podávejte posypané cukrem. Podávat můžete i se šlehačkou.