Když jsem tu byla na obědě, měla jsem oči navrch hlavy. Nejdřív z prostředí, které díky vysokým klenutým oknům působí aristokraticky, a zároveň ležérně, protože číšníci nosí námořnické proužky, lněné kalhoty vykasané do půli lýtek a tenisky k tomu. A pak samozřejmě z jídla a servisu a vůbec ze všeho dohromady. Spring je elegantní restaurace umístěná v londýnském paláci Sommerset House a vymyká se ledasčím.

Třeba tím, že šéfkuchařkou je Australanka Skye Gyngell, která ve své předchozí destinaci Petersham Nursery získala michellinskou hvězdu a poté prohlásila, že ta byla spíš prokletím a žádnou další už nechce. Proč? Protože hosté začnou mít očekávání a to ji svazuje. Její kombinace jídel jsou kreativní, lahodné i krásné. Samozřejmostí jsou čerstvé suroviny, pokud možno ze spřízněné farmy.

Celá reportáž k přečtení kliknutím sem.