Současné naše vedro mi připomíná minuloroční vedro na Srí Lance. Vzpomínám, jak jsme se připlahočili na farmu s palmovým medem. Štávu z palem tu svařovali dohusta. Byla tmavá a lehoučce nakyslá. V tom se vynořila z kuchyně starší paní s podnosem a na tom nesla orosenou sklenici nápoje. Když jsem ho vypila, vyvalila jsem oči a požáda jestli nemůžu dostat ještě. Koriandrový nápoj je nejen osvěžující, ale je dobrý na žaludeční problémy. Jo a neděste se potřebného množství koriandru, je to opravdu správně.


Osvěžující koriandrový nápoj

Suroviny

pro 4 osoby
Příprava 30 min. + chlazení

Postup

Do hrnce nalijte vodu, přidejte koriandr a přiveďte k varu. Na mírné teplotě vařte pod pokičkou 30 minut.

Sceďte, ochuťte palmovým cukrem a nechte vychladnout. Uložte přes na 2 hodiny nebo přes noc do lednice.

Můžete podávat s ledem.