V Londýně jsem byla ve spoustě dobrých barů, ale nikdy ne v baru hotelovém. Ty jsou jiná liga a řemeslu vévodí. V první světové pětce jsou za tento rok hned tři londýnské bary: American Bar v hotelu Savoy, The Dandelyan a The Connaught Bar a já si hrála s myšlenkou, který z nich vyzkoušet. Volba padla na Bar Connaught, který má pořádnou dávku anglické elegance, tradice i novátorství.

 

Vplouvám do baru s interiérem ve stylu irského art deco, kde se snoubí pudrově zlatá a černá barva. Není to pompézní, ale rafinovaně dokonalé. Specialitou baru jsou martini míchaná ze speciálního vozíku přímo u vašeho stolu. Vybírat můžete z pěti bitters, které tu od základu připravují sami pod vedením italského barmana  Agostino Perrone, volím tonka bitters a poté co shlédnu naprosto dechberoucí představení suverenně ladných pohybů ochutnávám své nejlepší martini v životě. Tak skvěle sedne v kombinaci s olivami, které k nim požírám.

Volba je těžká, neboť menu je obohacené o drinky vytvořené k desátému výročí baru. Nakonec prst zapíchnu k nápisu Moon Garden, což je drink z ginu, vína, grepové šťávy, bazalky a sečuánského sirupu, který je servírovaný naprosto čirý s japonskou broskví. Ve vysoké skleničce s broušenými okraji je tak krásný, že by mi stačilo se jen na něj dívat. Vše mi připravuje italská barmanka, sličná Maura, se kterou se dá bavit o tolika věcech. Za mě jeden z nejlepších zážitků, kterých se mi v Londýně dostalo.