Ocitla jsem se tu tak trochu náhodou. Nečekala jsem toho moc, ale přivítalo mě pohodové město plné jezer (která jsou vlastně moře), lesů, art deco architektury, wifi zdarma, kachňat, kopretin a dobrého jídla. To šokuje svou jednoduchostí, zacílením na tradice a nekompromisním dotažením. Kaše z pečeného žita s borůvkovou marmeládou. Losos uzený na bezovém dříví. Konfitovaný žloutek na pohance. Koňské carpaccio s rebarborou. Dezert, jehož hlavní ingrediencí je okurka. Skvostný perlivý nápoj z listů černého rybízu. Tvarohový koláč s lékořicí a kardamomem. To vše tu je normální. Potřebujete-li nasměrovat, zajděte ochutnat do Roster, Juuri, Olo, Ateljé Finne nebo pivnice Villi Wäinö, kde si dejte vychlazenou štamprdli černě s názvem salmiakki shot. Obsah tvoří vodka, lékořice a sůl. Lékořici tu čekejte ve všech podobách.