Napište mi

Ať je to něco k receptu, psaní, fotkám, cestám nebo z jakéhokoli jiného důvodu. Ráda si přečtu vaši zpětnou vazbu či zprávu. Protože se však některé dotazy neustále opakují, prosím přečtěte si před odesláním vaší zprávy nejdřív časté dotazy vypsané níže. Třeba tam najdete odpověď hned a ušetříte si čas s psaním i čekáním na mou odpověď.

lenka(zavinac)zapalena-kucharka(tečka)cz

Vyplňte prosím všechna povinná pole.
Formulář byl v pořádku odeslán
Chyba serveru. Zkuste požadavek odeslat později.

Časté dotazy

Myslím si, že často je důležité jak se člověk dívá než čím se člověk dívá. Já začala kdysi kompaktem, který jsem si na dovolených uzurpovala, ale brzo mi přestal stačit. V rodině Canon jsem vystřídala zrcadlovky 350D, 450D a dlouho jsem setrvala u 7D. Ani ta mi nakonec nestačila a bylo na čase přesedlat na plnoformátový přístroj. Hudbou pro mé uši byl vždycky zvuk závěrky Nikon, takže jsem nově hrdým vlastníkem Nikon D810. Objektiv na reportážních cestách mám Nikon 24-124 mm 4/f a dříve Tamron 18-200 mm. Pro focení jídla používám výhradně makro objektiv (dříve Canon EF-S 60). Fotím pouze za denního světla (protože se mi to zdá nejpřirozenější), při použití stativu. Při food stylingu nepoužívám žádné laky a barvy, co vyfotím, to taky za pomoci přátel sním. Nádobí používám své a občas mě můžete potkat při brouzdání na nákupech v bazarech, kde vylepšuju svůj ansámbl.
To mě mrzí. Samozřejmě si své postupy pečlivě zaznamenávám, ale může se stát chyba. Na druhou stranu, ne každý nepovedený recept je mou vinou. Často to bývá nahrazenou ingrediencí, jinak pečicí troubou nebo (nic ve zlým) rukama. Bohužel když nevidím jak, co a kdy kam přidáváme, nemůžu na dálku poradit. Zkuste nebrat recepty jako vytesané moudro do kamene, ale jako inspiraci, od které se odpíchnete.
Píšu o tom, na co narazím, co mě zaujme a nenechám si vnutit produkty jen proto, abych o nich napsala. Takže pardon. Samozřejmě mě ale můžete na novinku upozornit.
V tuto chvíli se dotisky u série Což takhle dát si… neplánují. Ale víte jak to je: nikdy neříkej nikdy. Bohužel vám ani nedokážu poradit, kde ještě ty kusy, co jsou na trhu koupit. Ptejte se (knihkupců, já bohužel nemám tyto informace) a zkoušejte to. Fungují i knihovny a antikvariáty. Ráda bych vyprodané díly převedla do elektronické formy, což se snad brzy povede.
Skleničky nezasílám a k zakoupení jsou jen na vybraných místech (i mimo Prahu) – viz. prodejní místa.
Neznáme se a chcete mi nabídnout setkání? Můžete to zkusit, ale vězte, že jsem už zažila ledacos a nechodím na zakuklená setkání, kde mi je nabízen produkt, služba či členství ve skvělém spolku. Vážím si toho, pokud se mnou cítíte velkou spřízněnost, ale jsem pracovně vytížená a nemůžu poletovat neustále po kavárnách a seznamovat se s kýmkoli, kdo o to projeví zájem. Taky byste měli vědět, že jsem mlsná a je třeba mi dát opravdu pádný důvod, proč se s Vámi potkat :)
Zajímá vás jak jsem začínala, jak se prodává na trzích nebo co všechno je k tomu potřeba? Omlouvám se, ale tyto rady nejsou v mé kompetenci. Kromě toho každé město i každá čtvrť to bude mít nastavené jinak, proto doporučuji kontaktovat váš příslušný hygienický úřad, živnostenský úřad a potravinářskou inspekci a zkonzultovat vámi zamýšlený projekt přímo tam.
Ochutnali jste ode mě něco na trhu co vám moc chutnalo, vy byste si to chtěli udělat sami a já recept na webu nemám? Je mi líto, ale pak ho zřejmě nehodlám ještě zveřejnit. Tvorba receptů neprobíhá vždy stylem kouknutí se do lednice co tam přebývá a vyžaduje kombinaci nápadů, zkušeností a dovedností, času a vylepšování. Věřte mi, že když se rozhodnu některý recept (třeba na Fenomenální dýňové mlslo) ponechat v tajnosti, mám k tomu pádný důvod. Nepomůže ani slibování, že si recept ponecháte jen pro sebe a nikomu ho nedáte. Věřím, že to chápete.
Stejně tak dotazy tipu „Neměla byste recept na zabijačkovou polívku?“, „Sháním recept na Krakonošovu pečínku, neporadíte?“ mě dělají hluchou a slepou a opravdu je zbytečné je psát.

© Copyright

Všechny texty, recepty a fotografie zde použité jsou vlastnictvím mým nebo Zapálená kuchařka s.r.o. Pokud chcete jejich část zveřejnit pro nevýdělečný účel, prosím odsouhlaste si to se mnou písemně PŘEDEM. Samozřejmostí je, že pak uvedete použitý zdroj. Je zakázáno přitom jakkoli fotografie ořezávat, retušovat a měnit. Porušení těchto pravidel je porušením autorského práva. Pouhé prolinkování s mým webem nevyžaduje předchozího souhlasu. Chcete-li využít mé recepty, fotografie nebo text k výdělečným účelům, kontaktujte mě, prosím.

Osobní prostor

Obsah tohoto webu vychází z mých osobních poznatků, zážitků, chutí i zkušeností a je tudíž velmi subjektivní. Nemůžu vyloučit, že publikovaný názor časem změním, stejně jako se mění i mé preference chutí. Každý má samozřejmě nárok na jiný názor nebo chutě, ale pokud se neudržíte hrubého komentáře, doporučuju se mému osobnímu prostoru vyhnout. Je také možné, že některé mé příspěvky budou po čase upraveny či smazány.

Každému jde něco lépe a něco hůř. K tomu mému hůř patří překlepy i gramatické chyby. Věřte, že to nedělám schválně a že rodiče nade mnou lomili rukama dost dlouho. Nepomohlo to. V zápalu psaní jsem v jiném světě, jsem ve světě, který je daleko od břehů jakýchkoli (tedy i gramatických) pravidel a dokážu napáchat chyby, které by v bdělém stavu dospělý člověk udělat neměl. Pardon, pokud vás to pohoršuje. Vězte, že tento web dělám s chutí, věnuju mu hodně času a sil a dělím se s vámi o spoustu zkušeností a nápadů. A to se mi zdá pro čtenáře přínosnější než nudný web s vypilovanou gramatikou.