Měla jsem chuť na curry, které mi vařila kamarádka Slávka. S krevetami a listovou kapustou. Optala jsem se na recept a měla chuť hned vařit. Jenže byla potřeba curry pasta nebo galangal a citronová tráva. Ani jedno jsem neměla. Tak jsem vařila intuitivně po svém. Skořice, kurkuma, strouhaný zázvor, rybí omáčka, limetkové listy a limetková šťáva se postaraly o vůni a chuť. Přihodila jsem zbytek dýně, zbytek růžičkové kapusty, zbylé kuřecí prsíčko e a samozřejmě nemohly chybět krevety, které mám ještě z výpravného nákupu do Sapy. Vzniklo jídlo rychlé, chutné a krásné na pohled. To pravé kapustové curry zkusím teda příště.

IMG_6083


Jemné krevetové curry s dýní a kapustičkami

Suroviny

Počet porcí: 3
Příprava 30 minut.

Postup

Dýni pokrájejte na menší kostky a povařte 10 minut. Přidejte rozpůlené kapustičky a povařte další 3 minuty. Sceďte a ponechte stranou.

Ve velké pánvi rozpalte kokosový olej a opečte na něm krátce kuře nakrájené na sousta, na plátky pokrájený česnek a strouhaný zázvor.

Přidejte skořici, kurkumu a chilli. Promíchejte a přidejte krevety, limetkové listy a rybí omáčku. Krátce opečte a zalijte kokosovým mlékem. Osolte a duste pod pokličkou 5 minut.

Přidejte uvařenou dýni a kapustičky, osolte a povařte další 3 minuty.

Ochuťte limetkovou šťávou, vyjměte limetkové listy a podávejte s rýží.