Edice Což takhle dát si… byla ve své době zjevením!

Což takhle dát si…

  • Co díl, to speciál na jednu surovinu
  • Bourá se předsudek, že zeleninu nejde připravit chutně
  • Neobvyklé kombinace chutí
  • Jednoduchá a rychlá příprava
  • Vše z dostupných ingrediencí
  • Hravé názvy receptů
  • Velká fotka u každého receptu
  • Story poodhalující zákulisí vzniku knihy
  • Unikátní „nezavírací“ vazba, která kombinuje praktickou vnitřní spirálu uchycenou do obálky s hřbetem knihy
  • První kuchařky, které kladou důraz celistvost vizuálního stylu, tedy originální přitažlivé grafiky, volby fontu i vkusných fotografií. Autorem grafického pojetí je Jan Tippman.

Tištěná verze cena 199 Kč

Koupit

eKniha v PDF cena 149 Kč

Koupit

The Best Cookbook Serie in the World!

Poprvé v české historii byly v roce 2008 oceněny české kuchařky v rámci mezinárodní soutěže Gourmand Cookbook Awards.
Nejprve kuchařky Což takhle dát si… získaly ocenění za nejlepší design kuchařek v rámci ČR, poté i titul Nejlepší kuchařková série světa.

Ukázky z obsahu

Ke čtrnáctidílné sérii přibyly i tři speciály, dělané na zakázku:
Brynza, Tyčák a Čokoláda.

Reakce čtenářů

Komentář mé čtyřleté dcery, která na každé jídlo s viditelně přiznanou zeleninou dělá bléé, k vašim těstovinovým mušličkám s celerovou špenátovou náplní: „Mami, nezdá se ti, že máme dneska nějaký dobrý oběd?“ :-) díky!
Jana
Letos mi bude 50 let a mám poprvé v životě chuť vařit!! Náhodou jsem se dostala na Vaše stránky a úplně jsem se zamilovala do Vašich knih. Jsem kuchařské nemehlo a nebaví mi vařit klasická jídla. TO je přesně TO, co mi měli dát do ruky v mládí!!!
Jana
Vaše recepty jsou skvostné. Neuvěřitelně jednoduché, zdravé, z dostupných surovin, zkrátka geniální. Kuchařek vychází mraky a tak mě to nechávalo klidnou. Ale náhoda tomu chtěla – a já objevila zázrak. Vaše recepty mě fakt dostaly. Obávám se, že na Vašich knížkách se stávám závislou.
Drahomíra Horová
Jako profesionální kuchař trpící profesionální deformací jsem byl recepty nadšen a na vaší stránce jsem prošel ukázky k jednotlivým kuchařkám. Krásné fotky a velmi dobré recepty, které si zaslouží zkusit.
Radek Minarčík
Můj manžel nejí rukolu ani cuketu (to mu maminka nevařila, ani neví, co to je). No ale přišel domů, měl hlad a pustil se do mého salátu… snědl mi ho celý. A až pak se zeptal, co to vůbec bylo, že z toho zná jen sýr. Při odpovědi, že pávě snědl rukolu s cuketou se mu protočily panenky a začal těžce dýchat. Pak chvíli přemýšlel a řekl, že tak něco úžasného už dávno nejedl a že mu ten salát mohu udělat kdykoliv. Jen by prosil větší porci. :-) Jste skvělá!!!
čtenářka
Musela jsem si doobjednat i zbytek Vašich kuchařek. První várku co jsem objednala v létě, jsem prozkoušela a Vaše recepty jsou opravdu úžasné. Příprava rychlá a jednoduchá, kuchařky praktické = úžas.
Pavla Montgomery
Milá Lenko, děkuji Vám za Vaše úžasné a kreativní recepty ve Vašich kuchařkách. Jsem totiž šíleně zapálená kuchařka, vaření je moje vášeň a ač si říkám že umím dost, tak stále zjišťuji, že opak je pravdou. Vaše recepty moje kuchaření svou nápaditostí zase obohatily a posunuly kousek dál za což Vám velmi děkuji.
Zdeňka
Milá Lenko, doma mám skoro všechny díly Vaší a vždycky, když manžel vysloví přání, že by si dal něco výjimečného, zalistuji právě v nich. Naučila jsem ho takto jíst dýni (z dřívějšího „fuuuuuuuj dýně, to bych v životě nevzal do pusy!“ se stalo „hmmmmm, to je moc dobrý. co to je?“), lilek a i kozí sýry.
Takže děkuju, přeju spoustu dalších úspěchů a nám ostatním přeju spoustu dalších Vašich nápadů.
Karolína Polanecká
Nad barvami se stále rozplývám a kuchařky si doma i vyskládávám podle nálady. Vše jste domýšlela do nejposlednějších detailů, abychom si kuchařky co nejvíce vychutnali. 
Fotky – podle mě, jsou v kuchařkách skoro nejdůležitější, oceňuji tedy, že je fotka u každého receptu, tím pádem každý recept láká k vyzkoušení. Je dobře, že konečně někdo poutavým způsobem předkládá zdravá jídla plná zeleniny. Mimochodem, vše, co jsem uvařila, příteli moc chutnalo, i když byl zpočátku k lilku skeptický.
Zuzka Sladká
Moc se mi Vaše kuchařky líbí, konečně jsem v nich našla něco, co je vtipné, nezabere tolik času, nepotřebují se k tomu desítky ingrediencí a všem to chutná. Děkujeme!
Hedvika
„Neodolala jsem a hned dneska jsem vyzkoušela z celerové kuchařky „Mandlový orgasmus“. Trochu s obavami jsem to předložila manželovi (přece jen je zapřisáhlý odpůrce celeru) – nejenže to nadšeně zdlabal, ale tvrdil, že celeru by tam dal více! Děti taky ochutnaly a pak nám toho půlku snědly (s nima jsem nepočítala vůbec, jídla s celerem se pro jistotu ani netknou :)). Nechápu, jak to děláte, že to všichni jí :).“
Pavlína
Podle Vašich kuchařek se mi úžasně vaří, recepty jsou jednoduché a hlavně dobře popsané. A jídla jsou bezva, dokonce je jí i můj manžel (a to už je co říct :)) a taky děti. Myslím, že jsem zatím z žádné kuchařky nevyzkoušela tolik receptů jako z té Vaší.
Pavlína Kasprzaková
Obdivuju Vaše nápady a kombinace, jste prostě skvělá, vyjímečná a velmi inspirativní:) Díky Vám se i naše domácí vaření rozšířilo do nových rozměrů, stalo se radostí a dalším koníčkem. Daleko víc si ho užíváme a také spolu trávíme více času při společném vaření a vymýšlení, co si ukuchtíme.
Pavla
Z receptů „Mrkev“ mám fakt radost. Můj 2,5-letý syn přestal před rokem jíst mrkev, z čehož jsem byla mírně zoufalá. Zkusila jsem tento týden 2 Vaše recepty a skoro všechno zblajznul = nečekaný úspěch! Díky Vám bude mít náš prďola dobrý zrak :-)).
Dana
Hrozně všude vaše kuchařky vychvaluji a doporučuji, je to jednoduché a moc dobré. Manžel si chrochtá blahem, říkal, že jsem vždycky uměla vařit, ale toto mu chutná mnohem víc a vždy když děkuje, tak říkám, že to já ne, že dnes nám uvařila paní Požárová.
Mariana