Ať sem jdu na obchodní schůzku, snídani s kamarádkou nebo ať sem vezmu zahraniční návštěvu, pokaždé je to sázka na jistotu, že mi tu bude chutnat. K tomu skvělý servis a prostředí. Prvorepublikový kavárenský styl je cítit z oblečení číšníků (i ženy tu nosí vestičky a motýlka), z nádobí (konvičky, omáčkovníky nebo měděné kastrolky) i ze samotého prostoru, kterému vévodí neorenesanční strop z bohatými lustry. Číšníci tu nejsou strnule servilní, ale pohodově ležérní.

Dávají si záležet na tradicích i kvalitě, a tak každý zaměstnanec vám tu poví, z které farmy berou vajíčka nebo ze které tvaroh. Několik druhů chleba i croissanty si tu pečou vlastní. A je radost pozorovat cvrkot v dolní cukrárno-pekárně s prosklenou stěnou při cestě na WC. Samozřejmostí v denní nabídce je i bábovka a štrúdl. Ořechová bábovka je trochu dusivka, ale s čajem nebo kávou je dobrá. Pro mě lepší volba než štrúdl.

Snídani tu můžete mít opulentní i jednoduchou v podobě tří vajec do skla ozdobených pažitkou. Objednáte-li si párky, donesou je ve stříbrné míse s poklopem a kleštičkami. Domácí jsou i marmelády a mě oslovila nejvíc švestková.

Soudě podle jiných, tu dělají ty nejlepší větrníky v Praze. Na zákusky moc nejsem, tak musím nechat na druhých. Můžete je ochutnat i v miniverzi.

Tvarohové knedlíky plněné ovocem (v zimě jahodami, v létě meruňkami nebo švestkami) najdete ve stálé nabídce. Podávají je s farmářským tvarohem zalité máslem. V polední nabídce, která se denně mění, tu můžete natrefit na českou klasiku v podobě smaženého květáku nebo šunkofleků, ale umí toho tady víc. Třeba telecí brzlík, kachní prso s levandulí a rybízem nebo pečeného králíka s domácí hořčicí a špenátem.