Nejlepší zmrzlinárnou v Praze se podnik nestal ze dne na den. Chtělo to čas, trpělivost s konzervativními Pražany žádajícími jahodovou a vanilkovou a hlavně udržení laťky v kvalitě. Zmrzlinu připravují z mléka ze statku, které jim farmář dováží. Stabilizátory a zlepšovadla chutí tu nenajdete, zato vyhlášenou pastu ze sicilských pistácií nebo ty nejlepší lískové oříšky z Piemontu. Kromě stálic je Angelato známé svými neposednými chutěmi měsíce, ve kterých pouští fantazii na špacír. Jsou nároční a mlsní, což je mně blízká kombinace. A tak se nebojí zmrzliny avokádové, parmazánové, chřestové, rebarborové, rýžové, fenyklové nebo šalvějové. Bezové květy nebo levanduli si na zmrzlinu sami sbírají. Hledají pravou cejlonskou skořici nebo farmáře, ke kterému jedou pro dýně. Třemi zapálenými dušemi Angelata je srbsko-makedonský trojlístek Biljana, Zlatko a Bojan.

Ne náhodou se právě v Angelatu konal křest mé poslední Kuchařky z romámu s vůní kávy a špetkou skořice. Při této příležitosti jsme totiž společnými silami připravili zákazníkům tři neobvyklé druhy zmrzliny inspirované mou kuchařkou: voňavý kokosový sorbet se zeleným koriandrem, vášnivý limetkový sorbet s mou plamennou chilli marmeládou a temný čokoládový sorbet s kávou a skořicí.

Angelato, 2 pobočky v Praze na Rytířské a na Újezdu